Over ons

Actiepups 🐾 is een webshop opgezet door en voor ouders met kinderen die dol zijn op de bekende viervoeters van Televisie en Youtube. Actiepups wordt u aangeboden door Globadev – de sociale onderneming in Trade for Development. Behalve voor blije kinderen zet deze shop zich dus ook in voor een duurzame en eerlijke wereld. Meer informatie vindt u op Globadev.nl.

De producten die we op Actiepups.nl verkopen zijn ‘gewone’ producten. Dit betekent dat ze niet perse duurzamer of eerlijker gemaakt zijn dan wat u bij andere webshops kunt kopen, nog is het productieproces transparanter. Toch past Actiepups bij het Globadev concept. Globadev is een sociale onderneming dat recent en met weinig middelen van start is gegaan, maar dat grote ambities heeft. Dat betekent dat we snel winstgevend moeten zijn, maar als dat lukt, dan  kunnen we daarna groeien tot wat we eigenlijk willen zijn. En wat we willen is kennis opdoen in ‘normale’ e-commerce en die kennis toepassen om op termijn Afrikaanse producten te importeren en via webshops te verkopen. Dit zal banen creëren en Afrikaanse economieen versterken en dus bijdragen aan het halen van de duurzame ontwikkelingsdoelen – de SDG’s. Daarnaast willen we ook ‘gewoon’ een deel van onze winst investeren in meer traditionele ontwikkelingsprojecten. Denk dan bijvoorbeeld aan schoolgeld betalen voor arme kinderen en het slaan van waterputten in regio’s waar veilig drinkwater moeilijk te krijgen is. De stichtingen die we graag willen steunen hebben we al. Privé steunden we deze namelijk ook al voordat Globadev bestond. De afbeeldingen hieronder geven een idee van de mensen die we willen helpen. 

Actiepups?

Wegens copyrights vermijden wij het gebruik van de naam en afbeeldingen, maar de producten die we verkopen spreken voor zich. Dit zijn gelicentiëerde producten, dus verder volkomen legaal. Helaas komt met de licentie om te verkopen niet vanzelf het recht om ook ander materiaal te gebruiken waar copyrights op zitten. Toch leek het ons leuk om deze shop op te zetten, vooral omdat we weten hoe gek onze eigen kinderen zijn op die malle hondjes. 

 Als u goed oplet zult u zien dat we alleen afbeeldingen gebruiken van de producten die we verkopen, aangevuld met foto’s van echte honden. We hopen dat deze oplossing jullie aanspreekt!

Wie zijn 'we'?

Globadev is opgericht door Cheryl Van Kempen (links achterin op de groepsfoto). Zij groeide op in onder andere Gambia en Burkina Faso, maar woont inmiddels al vele jaren in Nederland. Cheryl is moeder van 2 kinderen en gelukkig getrouwd.

Cheryl werkt samen met verschillende andere ondernemers en bedrijven om de ontwikkeling van de webshops, de zendingen en de helpdesk mogelijk te maken. Voor de invulling van de sociale projecten werkt Cheryl samen met verschillende ontwikkelingsexperts en stichtingen.

Wilt u meer weten over Globadev of de projecten die we steunen? Volg dan onze sociale media of bezoek onze website Globadev.nl.